Preskocit navigáciu

Park Slovenska v cyperskej Limassole


Park Slovenska v cyperskej Limassole

Každý Slovák si ten svoj kúsok Slovenska nosí vo svojom srdci a aj o ten sa dokáže podeliť nielen s krajanmi, ale aj s ostatnými národmi na celom svete. O to viac našinca poteší, keď vidí v zahraničí niečo, čo mu pripomína rodné Slovensko.

V sobotu dňa 13. novembra 2010 sa srdcia našich slovenských krajanov potešili v Limassole na Cypre. Spoločne vynaložené úsilie slovenského veľvyslanectva na Cypre a zväzu priateľstva Cyprus-Slovensko zožalo svoje ovocie a „Park Slovenska“ v Limassole sa tak stal realitou. O tom, že Slováci tu nie sú neznámi svedčí aj to, že Park Slovenska v Limassole je vzdialený len pár krokov od ulice Bratislavská.

Slávnostné odhalenie umeleckého diela slovenského výtvarníka Michala Šudu v parku pomenovanom „Park Slovenska“ si nemohli nechať ujsť ani slovenské modré barety, profesionálni vojaci ozbrojených síl SR pôsobiaci v misii UNFICYP, ktorí s radosťou prijali pozvanie organizátorov a svojou účasťou tak prispeli k dôstojnej reprezentácii Slovenska.
Ministerka komunikácií a prác Cyperskej republiky pani Erato Kozakou Marcoullis poďakovala Michalovi Šudovi za stvárnenie diela symbolizujúceho Slovensko-Cyperské priaťeľstvo. „Ďakujem mestu Limassol za umožnenie pomenovať tento kúsok Cypru ako „Park Slovenska“ ako prejav uznania vynikajúcich bilaterálnych vzťahov medzi našimi krajinami,“ povedala ministerka.

Ministerka vyjadrila svoje uznanie a poďakovanie aj organizátorom tejto akcie, veľvyslankyni Slovenskej republiky v Cyperskej republike Dr. Anne Tureničovej, primátorovi mesta Limassol Andreasovi Christou a predsedovi zväzu priateľstva Cyprus- Slovensko Christosovi Rotsidesovi.


Park Slovenska v cyperskej LimassolePark Slovenska v cyperskej LimassolePark Slovenska v cyperskej LimassolePark Slovenska v cyperskej LimassolePark Slovenska v cyperskej Limassole

Autor: OS SR - pplk. Vladimír Voštiar , Foto: OS SR - slob. Mišák, kpt.Tešlár - Dátum: 19.11.2010
Čítanosť: 21541
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share