Veliteľská príprava na ZaNKIS


 

Na Základni KIS Ružomberok sa dňa 2. novembra 2022 uskutočnila veliteľská príprava pre veliteľstvo a štáb ako aj pre centrum správy.

           Pod vedením kapitána Juraja Vajsa bola prezentovaná téma nové trendy v oblasti vojenských a nevojenských hrozieb, zmeny bezpečnostného prostredia, v ktorom môžu byť Ozbrojené sily Slovenskej republiky použité v súlade s platnou legislatívou. Priblížil účastníkom zamestnania jednotlivé oblasti hrozieb človeka v súčasnosti, konkrétne vojenské, prírodne, ekologicko-biologické, civilizačno- technické, politicko- ekonomické a verejne. Pozornosť venoval aj bezpečnostnému prostrediu Slovenskej republiky, kde sa upriamil na viaceré bezpečnostné výzvy a hrozby, ktorým čelí naša krajina. Výklad bol venovaný aj bezpečnostnej politike Slovenskej republiky a hlavne bezpečnostnému prostrediu v jednotlivých oblastiach a ich jednotlivý vývoj.

           Profesionálni vojaci si na veliteľskej príprave prehĺbili poznatky z jednotlivých oblasti. Venovali preberaným témam zvýšenú pozornosť, čo sa prejavovalo aktívnym zapájaním a diskusiou.



Autor: por. PaedDr. Ľudmila Sanigová - Dátum: 03.11.2022
Čítanosť: 1751
Verzia pre tlač

Skočiť na menu