Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Bezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšuje


Bezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšuje
Aj napriek ranným protestom pred táborom NSE SVK sa pomery v priestore alfalandského Záhoria počas utorka 19. októbra 2010 znormalizovali a vnímanie nasadených vojsk domácim obyvatežstvom v priestore operácie sa zlepšuje.

V skorých ranných hodinách sa pred vstupnou bránou do tábora zhromaždila skupinka nespokojných obyvatežov Alfacity s transparentmi, ktorá sa dožadovala pomoci od vojsk nasadených v ich domácej krajine. Pokojný priebeh demonštrácie a slovné útoky na príslušníkov NSE neskôr eskalovali až došlo k hádzaniu predmetov a rozbíjaniu opevnenia tábora. Velitež NSE vo vyhrotenej situácii rozhodol o použití vodného dela, čím sa situácia upokojila a demonštranti sa rozišli.

Humanitárne úlohy v prospech domáceho obyvatežstva však pokračovali aj počas dnešného popoludnia. „Obyvatežom sme dnes poskytli ošetrenie zranených a nevyhnutné lieky na upokojenie najvážnejších zdravotných problémov,“ povedal velitež NSE major  Adrián Melega a dodal, že aj vďaka tejto asistencii a ďalšej humanitárnej pomoci sa postoj lokálnych obyvatežov k prítomnosti vojsk v priestore alfalandského Záhoria postupne zlepšuje. „Sme tu s jediným ciežom – pomôc žuďom a stabilizova situáciu v provinciu a celej krajine,“ dodal velitež.

Bezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšujeBezpečnostná situácia v priestore NSE sa postupne zlepšuje

Autor: PIO , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 19.10.2010
Čítanos: 25183
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share