Preskocit navigáciu

Ukončenie štábneho nácviku


Ukončenie štábneho nácviku Dňa 5. mája vyvrcholil na vybudovanom poľnom veliteľskom stanovišti veliteľa ženijného práporu pozemných síl Štábny nácvik na tému „Ženijný prápor pozemných síl pri riešení krízovej situácie – ekologická havária po útoku na objekt osobitnej dôležitosti.“ Štábny nácvik, ktorého sa zúčastnili okrem príslušníkov velenia a štábu práporu aj velitelia jednotiek bol v zmysle „Plánu prípravy ženijného práporu pozemných síl vo výcvikovom roku 2010“ rozdelený do troch etáp. Prvá a druhá etapa sa uskutočnili v dňoch 11.2. a 8.4. 2010 a záverečná etapa dňa 5.5. 2010.
Cieľom štábneho nácviku bolo precvičiť a zladiť veliteľstvo a štáb ženijného práporu v plánovaní a organizovaní úloh ženijnej podpory a pri plánovaní a riešení krízových situácii a preveriť spôsobilosti riešiť plánované a neplánované úlohy. Všetky stanovené ciele boli podľa hodnotenia veliteľa práporu a náčelníka štábu splnené.

Ukončenie štábneho nácvikuUkončenie štábneho nácvikuUkončenie štábneho nácvikuUkončenie štábneho nácvikuUkončenie štábneho nácvikuUkončenie štábneho nácviku

Autor: kpt. Ing. Miroslav Kováčik , Foto: čat. Jozef Magát - Dátum: 05.05.2010
Čítanosť: 20270
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share