Preskocit navigáciu

Výcvik v preprave po železnici


Výcvik v preprave po železnici

Cieľom výcviku v preprave po železnici, ktorý v termíne od 9. do 10. marca 2023 v Leviciach vykonali príslušníci 13. mechanizovaného práporu, bolo prehĺbiť teoretické znalosti v preprave vojsk po železnici, ako i zvýšiť úroveň praktických zručností pri organizovaní vojenskej prepravy.

Teoretickej prípravy a praktického výcviku sa za riadenia náčelníka skupiny S-4 nadporučíka Erika Čuteka zúčastnilo 110 príslušníkov z veliteľstva a jednotiek práporu. Na splnenie úloh zamestnania dohliadal zástupca veliteľa 13. mechanizovaného práporu major Ladislav Gurský. 

Počas teoretickej časti boli vysvetlené účastníkom výcviku základné pojmy, rozdelenie, číslovanie vojenských železničných prepráv, ďalej ich plánovanie, objednávanie a v neposlednom rade upevňovanie techniky. V praktickej časti si hlavne velitelia jednotlivých stupňov spolu s vodičmi znovu potvrdili, že bez vzájomnej súčinnosti a zladenia nie je možné úlohy v priestore nakládky a vykládky splniť. Počnúc znalosťou bezpečnostných opatrení, cez organizáciu celodennej zmeny a zabezpečenie ochrany síl v priestore nakládky, si príslušníci práporu osvojili aj zriadenie univerzálnej nakladacej oceľovej rampy, ako i následné navádzanie vozidiel na železničné vozne.

Na záver riadiaci zhodnotil, že ciele zamestnania boli splnené v plnej miere a príslušníci práporu sú v oblasti vojenskej dopravy plne pripravení plniť úlohy.

 


Výcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železnici

Autor: 13.mpr , Foto: 13.mpr - Dátum: 13.03.2023
Čítanosť: 1266
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share