Preskocit navigáciu

Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT


Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT

Kurzu pod názvom „Officer Command & Leadership course“ sa v termíne od 16. januára do 10. februára zúčastnilo celkovo 33 poručíkov z Pozemných síl OS SR . Cieľom kurzu bolo zdokonalenie sa v základných bojových zručnostiach a procesoch plánovania a vykonania defenzívnych a ofenzívnych aktivít malých jednotiek.

Kurz úspešne ukončilo 22 poručíkov, z toho 14 s hodnotením nad 90%. Na základe dosiahnutých hodnotení im náčelník Generálneho štábu OS SR generál Daniel Zmeko udelil písomnú pochvalu a prvým 3 najlepším aj pamätnú plaketu a mince. Akt odovzdania disciplinárnych rozkazov sa uskutočnil na 11. mpr Martin pred slávnostným nástupom pri príležitosti odovzdania a prevzatia funkcie veliteľa.

V mene náčelníka Generálneho štábu im disciplinárne rozkazy odovzdal veliteľ Pozemných síl generálmajor Ivan Pach. Počas príhovoru uviedol: „Podmienky nemali ľahké a ani ideálne, museli si siahnuť na dno svojich psychických a i fyzických síl.“ Pozitívne zhodnotil počet úspešných absolventov a na záver sa vyjadril, že takýto kurz by bolo vhodné zrealizovať aj v zbore poddôstojníkov.


Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT Ocenenie najlepších poručíkov kurzu BMATT

Autor: npor. Michal Hrubina/Sek vel.PS , Foto: 11.mpr - Dátum: 05.05.2023
Čítanosť: 1827
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share