Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup a rozlúčka s príslušníkmi UNFICYP


Slávnostný nástup a rozlúčka s príslušníkmi UNFICYP

V priestoroch 12.mechanizovaného práporu Nitra sa v stredu 13. marca 2024 konala slávnostná rozlúčka s profesionálnymi vojakmi pri príležitosti ich vyslania na plnenie úloh do mierovej misie OSN UNFICYP na Cypre.

So 110 vojakmi sa prišiel rozlúčiť  I. štátny tajomník Ministerstva obrany Igor Melicher, zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR  generálmajor Ľubomír Svoboda, veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Martin Stoklasa, zástupca veliteľa 1.mechanizovanej brigády plukovník Štefan Leja, náčelníčka štábu 11.brigády vzdušných síl OS SR podplukovníčka Ľubomíra Švecová, velitelia práporov priamo podriadených 1.mechanizovanej brigáde, predstavitelia miestnej samosprávy, bezpečnostných a záchranných zložiek, rodiny a priatelia príslušníkov odchádzajúcej jednotky.

Počas slávnostnej ceremónie odzneli príhovory I. štátneho tajomníka MO SR, zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR a ako posledný sa prihovoril odchádzajúcim vojakom nový zástupca veliteľa slovenského kontingentu podplukovník Martin Doležaj, ktorý okrem iného uviedol, že všetci príslušníci jednotky sú pripravení plniť úlohy v operácii, vyzval ich, aby plnili zverené úlohy najlepšie ako vedia, dbali na bezpečnosť a ochranu  zdravia nielen seba, ale aj svojich kolegov. Na záver sa poďakoval rodinným príslušníkom, blízkym, priateľom, kolegom za podporu a zaželal pevné zdravie a veľa energie pre zvládnutie každodenných aktivít. Po príhovoroch nastúpenú jednotku požehnal štábny kaplán major Ján Ostapčuk.

Hlavnou úlohou našej jednotky na Cypre je zabrániť obnoveniu ozbrojeného konfliktu, prispieť k udržaniu a obnove práva, poriadku a návratu do normálneho stavu.


Slávnostný nástup a rozlúčka s príslušníkmi UNFICYPSlávnostný nástup a rozlúčka s príslušníkmi UNFICYPSlávnostný nástup a rozlúčka s príslušníkmi UNFICYPSlávnostný nástup a rozlúčka s príslušníkmi UNFICYPSlávnostný nástup a rozlúčka s príslušníkmi UNFICYP

Autor: 12.mpr , Foto: 12.mpr - Dátum: 21.03.2024
Čítanosť: 1210
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share