Preskocit navigáciu

Spoločný výcvik slovenských a českých kynológov


Spoločný výcvik slovenských a českých kynológov

Oddelenie kynológie riaditeľstva Vojenskej polície Trenčín zorganizovalo v termíne 12. – 16. mája 2014 "Spoločný výcvik psovodov a služobných psov Vojenskej polície SR" za účasti príslušníkov Vojenskej polície Českej republiky, Ozbrojených síl SR, Policajného zboru SR, Zboru väzenskej a justičnej stráže a Finančného riaditeľstva SR (colníci). Uvedený výcvik prebiehal v oblastiach mesta Brezno, obcí Valaská, Nemecká a Hronec.

Cieľom výcviku bola výmena skúseností pri výcviku a nasadení služobných psov ozbrojených zborov zúčastnených na výcviku a nácvik súčinnosti psovodov a služobných psov pri zadržaní páchateľov protiprávnej činnosti.

Počas výcviku boli vykonané dynamické ukážky dňa 14. mája 2014 na futbalovom ihrisku v Hronci za účastí médií. Počas ukážok sa prezentovali príslušníci Vojenskej polície SR (vyhľadanie drog v bedničnách, vyhľadanie výbušniny na motorovom vozidle a súčinnosť pri zásahu unikajúcich páchateľov za použitia služobných psov), Vojenskej polície ČR (vyhľadanie drog na motorovom vozidle, ukážka činnosti psovodov a súčinnosť pri zásahu unikajúcich páchateľov za použitia služobných psov), Policajného zboru SR (súčinnosť pri zásahu unikajúcich páchateľov za použitia služobných psov) a Finančného riaditeľstva SR (vyhľadanie tabakových výrobkov v bedničkách). Ukážok, ktoré mali u divákov kladný ohlas, sa zúčastnili obyvatelia obce a priľahlého okolia.

Súčasne chcem poďakovať všetkých zúčastneným a ostatným príslušníkom ozbrojených zborov a starostovi obce Hronec, ktorí sa podieľali pri zabezpečovaní úspešného priebehu Spoločného udržiavacieho výcviku.


Spoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológov

Autor: z. Bc. Ivan Lakomčík , Foto: Mgr. Matej Neumann - Dátum: 19.05.2014
Čítanosť: 10199
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share