Preskocit navigáciu

Generálporučík Gajdoš prijal odchádzajúceho pridelenca obrany


Generálporučík  Gajdoš prijal odchádzajúceho pridelenca obrany

Dňa 16. septembra 2014 sa na Generálnom štábe OS SR uskutočnilo slávnostné rozlúčkové prijatie odchádzajúceho vojenského a leteckého pridelenca obrany Maďarskej republiky v Slovenskej republike plukovníka László Hajnika. 
Prvý zástupca NGŠ OS SR generálporučík Peter Gajdoš menovanému poďakoval za prácu, akcentoval aspekt nadštandardnej spolupráce v rámci NATO a užšej spolupráce v kontexte krajín V4.
Generál Gajdoš v diskusii zároveň vyzdvihol úroveň bilaterálnych vzťahov s Maďarskou republikou a systém spolupráce v rámci projektu TISA a pri výcviku vojenských odborníkov. V kontexte rozvíjania spolupráce s partnermi NATO a regionálnymi partnermi generálporučík Gajdoš vyzdvihol pripravované cvičenie GROUND PEPPER 2014, ktoré sa uskutoční na jeseň v Slovenskej republike.
V rámci prijatia bol predstavený aj nástupca pridelenca obrany Maďarskej republiky akreditovaného pre Slovenskú republiku – vojenský a letecký pridelenec obrany plukovník István Talián. Vo svojej úvodnej reči a počas diskusie zdôraznil význam spoločných medzinárodných cvičení, najmä s ohľadom na aktuálnu bezpečnostnú situáciu v regióne.
Na záver stretnutia generálporučík Peter GAJDOŠ obom pridelencom poprial pevné zdravie a veľa úspechov na nových pôsobiskách.
Stretnutia sa zúčastnil aj náčelník Odboru medzinárodnej vojenskej spolupráce plukovník Erich Hrehuš, ktorý spoluprácu s Vojenským a diplomatickým zborom v rámci GŠ OS SR odborne zastrešuje.



Autor: kpt. Harnádek - OdMVS GŠ OSSR , Foto: kpt. Harnádek - OdMVS GŠ OSSR - Dátum: 16.09.2014
Čítanosť: 7480
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share