Preskocit navigáciu

Udržiavací výcvik psovodov a psov OPV VP Prešov


Udržiavací výcvik psovodov a psov OPV VP Prešov

Psovodi Odboru policajného výkonu Prešov so svojimi služobnými psami sa zúčastnili udržiavacieho výcviku, ktorý v termíne 27. -28.1.2015 organizoval kynológ odboru rtm. Peter Macko spoločne z oddelením kynológie Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) Svidník.
Výcvik prebiehal vo vnútorných a vonkajších priestoroch, v denných a nočných podmienkach, v priestoroch Základnej školy v HAŽLÍNE, kde bola vykonaná aj ukážka využitia služobných psov Vojenskej polície. Psovodi so svojimi služobnými psami absolvovali okrem tréningu cvikov poslušnosti i nácvik riešenia situácií pri hľadaní omamných a psychotropných látok, výbušnín a prekurzorov. Taktiež bola psovodmi rtm. Petrom Mackom a rtn. Milošom Šoltisom vykonaná prednáška o činnosti Vojenskej polície a jej pôsobnosti pre žiakov ZŠ.
Výcvik bol prispôsobovaný reálnym podmienkam, v ktorých môže byť psovod a služobný pes nasadený. Cieľom výcviku bola výmena skúseností pri výcviku a nasadení služobných psov ozbrojených zborov a nácvik súčinnosti psovodov a služobných psov pri zadržaní páchateľov protiprávnej činnosti.


Udržiavací výcvik psovodov a psov OPV VP PrešovUdržiavací výcvik psovodov a psov OPV VP PrešovUdržiavací výcvik psovodov a psov OPV VP Prešov

Autor: VP - Dátum: 28.01.2015
Čítanosť: 8164
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share