Preskocit navigáciu

Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP


Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP

V dňoch 13. - 24.4.2015 organizovali príslušníci Odboru výcviku a kynológie Vlkanová – Hronsek Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP za účasti inštruktorov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR, príslušníkov oddelenia ochrany a sprievodov Vojenskej polície ČR a príslušníkov Vojenskej polície SR. Výcvik bol organizovaný v priestoroch OVaK Vlkanová - Hronsek, zmiešaného leteckého krídla Sliač a v Centre výcviku Lešť.
Cieľom spoločného výcviku bolo nadviazanie spolupráce pri ochrane VIP, zosúladenie činností, postupov a prostriedkov pri riešení krízových situácií v stálych a čiastočne sa meniacich podmienkach počas pešej a automobilovej eskorty. Cvičiace strany prezentovali svoje taktické postupy pri ochrane VIP v štandardných a neštandardných situáciách na mieste a za pohybu. Pozitívnym výsledkom výcviku bolo vykonanie ochrany VIP v zmiešaných tímoch, zosúladenie sa a určenie jednotného postupu. Výcvik bol však zameraný aj na ostatné dôležité prvky (vodič, predsunutá skupina) zabezpečujúce ochranu VIP, ako aj plnenie úloh ochrany v špecifických prostrediach (letisko, jazda v autokolóne a pod.).
Riadiaci výcviku boli kpt. Marek Kostúrik, rtm. Peter Toscano.


Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP Spoločný výcvik osobnej ochrany VIP

Autor: VP - Dátum: 24.04.2015
Čítanosť: 9874
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share