Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Medzinárodný deň detí na Základni mobilných KIS


Medzinárodný deň detí na Základni mobilných KIS
Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí sa 1. júna 2015 konal v priestoroch Považských kasární v Ružomberku deň otvorených dverí pre deti z okolitých materských a základných škôl.
            Príslušníci základne zabezpečili pestrý program pre deti a mládež. Deti sa zúčastnili na prehliadke vojenskej techniky určenej prevažne na zabezpečenie spojenia, ukážky ručných zbraní, rádiostaníc, ukážky plynovej komory s praktickým predvedením masky a pláštenky. Zaujala ich najmä ukážka vybraných súčastí výstroja vojaka a nosného modulárneho systému. Na ďalšom pracovisku si obzreli a mnohí aj na vlastnej koži vyskúšali, spôsoby maskovania vojaka v poli. 
            Deti si na svoje prišli aj pri zábavných súťažiach, kde mali možnosť vyskúšať si pripravenú jednoduchú prekážkovú dráhu s hodom granátu. Tieto súťažné aktivity sa tešili veľkej obľube najmenších a na každé dieťa čakala odmena v podobe sladkostí a darčekových predmetov.
            Za organizáciu jednotlivých pracovísk patrí poďakovanie všetkým profesionálnym vojakom, ktorí sa na organizácii dňa otvorených dverí podieľali.  

            Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí (World Conference for the Wellbeing of Children) v Ženeve v roku 1925. Na tejto konferencii zástupcovia 54 krajín schválili deklaráciu, ktorá sa zaoberala chudobou, detskou prácou, vzdelaním a inými otázkami týkajúcimi sa detí na celom svete. Po konferencii viacero vlád zaviedlo v svojich krajinách takýto deň, s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete.

Medzinárodný deň detí na Základni mobilných KISMedzinárodný deň detí na Základni mobilných KISMedzinárodný deň detí na Základni mobilných KISMedzinárodný deň detí na Základni mobilných KISMedzinárodný deň detí na Základni mobilných KISMedzinárodný deň detí na Základni mobilných KISMedzinárodný deň detí na Základni mobilných KISMedzinárodný deň detí na Základni mobilných KISMedzinárodný deň detí na Základni mobilných KIS

Autor: por. Ing. Martina Tománková , Foto: por. Ing. Martina Tománková - Dátum: 04.06.2015
Čítanosť: 9790
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share