Preskocit navigáciu

Plánovacia a kontrolná konferencia NATO MNMPBAT v Chorvátsku


Plánovacia a kontrolná konferencia NATO MNMPBAT v Chorvátsku

Na základe spracovaného plánu aktivít v rámci projektu NATO mnohonárodného práporu Vojenskej polície (ďalej len NATO MNMPBAT) sa v termíne od 24.8. do 28.8. 2015 vo výcvikovom priestore Chorvátskej armády Mali Lošinj- Kovčanje uskutočnila pracovná konferencia hlavných predstaviteľov NATO MNMPBAT a hodnotiaceho tímu CREVAL.

Hlavným cieľom pracovnej konferencie, bolo zladenie činnosti všetkých kľúčových, ale aj štábnych funkcií k pripravovanému spoločnému medzinárodnému cvičeniu pod názvom COMPACT EAGLE- 15. Zladenie plánu hlavných aktivít na nadchádzajúce roky 2016 a 2017. Medzinárodné cvičenie COMPACT EAGLE-15 sa uskutoční v Poľsku v priestoroch simulačného centra poľskej armády a vo výcvikových priestoroch poľskej vojenskej polície v novembri 2015, kde po ukončení spomínaného cvičenia bude vykonanie aj certifikácie príslušníkov štábu mnohonárodného práporu. Tomuto spoločnému cvičeniu v súlade so schváleným plánom aktivít na rok 2015 bude predchádzať záverečná plánovacia konferencia spoločne s hodnotiacim tímom v priestoroch akadémie AČR V Brne v septembri 2015.

Cieľom pracovnej konferencie bolo zosúladenie a aktualizácia jednotlivých SOP, podľa ktorých sa riadia jednotlivé činnosti NATO MNMPBAT. Spracovanie operačného rozkazu veliteľa NATO MNMPBAT (OPORD). Príprava a kontrola celkovej dokumentácie práporu pred vykonaním certifikácie v novembri tohto roku.

Cieľom plánovacej konferencie príslušníkov hlavného riadiaceho tímu bolo zosúladenie jednotlivých termínov spoločných prípravných cvičení v roku 2015, príprava vytvorenia databázy cvičiacej jednotky k pripravovanému medzinárodnému cvičeniu COMPACT EAGLE-15, spracovanie cvičiacich cieľov ku cvičeniu COMPACT EAGLE-15. Zabezpečenie spojenia a kompletné logistické zabezpečenie počas cvičenia COMPACT EAGLE-15.Príslušníci skupiny CREVAL sa zamerali na aktualizáciu všetkých kontrolných listov, podľa ktorých bude vykonaná certifikácia štábu práporu v novembri 2015, pri aktualizácií pracovnej dokumentácie veliteľa práporu boli nápomocný a vystupovali v roli poradcov.

 


Plánovacia a kontrolná konferencia NATO MNMPBAT v ChorvátskuPlánovacia a kontrolná konferencia NATO MNMPBAT v ChorvátskuPlánovacia a kontrolná konferencia NATO MNMPBAT v ChorvátskuPlánovacia a kontrolná konferencia NATO MNMPBAT v Chorvátsku

Autor: VP - Dátum: 31.08.2015
Čítanosť: 6112
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share