Preskocit navigáciu

Ceny mesta pre chemikov


Ceny mesta pre chemikov
Pri príležitosti 1. písomnej zmienky o meste Rožňava, ktorou je listina kráľa Ondreja III. z 3. februára 1291, ktorou poveril Jágerskú kapitulu, aby v spolupráci s kráľovským zástupcom vytýčila hranice obce Rosnoubana, sa konalo slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva mesta. Už tradične pri historickom spomínaní sa udeľovali ocenenia osobnostiam a kolektívom pôsobiacim na území, ktoré boli navrhnuté a mestským zastupiteľstvom schválené na verejné ocenenie, za svoje príkladné životné postoje, činy, diela a výkony hodné nasledovania.
„ Existuje mnoho Rožňavčanov, ktorí nie sú známi po celom svete, ale ich skutky, diela a výkony sú neobyčajné. Dávajú, tvoria, pomáhajú, reprezentujú .... navonok nie sú títo ľudia ničím výnimoční, ale tá výnimočnosť sa skrýva v ich vnútri....“ povedal primátor mesta Rožňava Michal Domík počas odovzdávania najvyšších mestských ocenení.
Laureátom ocenenia „Cena mesta Rožňava“ je prápor radiačnej, chemickej a biologickej ochrany 1.mb PS OS SR.
Zároveň boli ocenení najlepší športovci mesta za rok 2019, laureátom je príslušník už spomínaného práporu, major Marcel Uharček.


Autor: mesto RV a prrchbo , Foto: autor - Dátum: 05.02.2020
Čítanosť: 8081
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share