Preskocit navigáciu

Projekt Nájdi si svoj domov pre deti z Hurbanovej ulice


Projekt Nájdi si svoj domov pre deti z Hurbanovej ulice Projekt „Nájdi si svoj domov“, vyvrcholil 19. augusta 2020 návštevou detí a ich pedagogického dozoru z Centra pre deti a rodiny z Hurbanovej ulice z Košíc. Program vo vrtuľníkovom krídle priblížil hlavne prácu príslušníkov ozbrojených síl, ako aj informoval záujemcov o výhodách štátnej služby v uniforme.
Deti odštartovali exkurziu pred letiskovým klubom, kde bola ukážka ručných zbraní v podobe pištole, samopalu, guľometu a ručného protipancierového granátu. Deti si vyskúšali vojenské vysielačky a dozvedeli sa informácie a zaujímavosti o bojovom vrtuľníku Mi-24D, ktorý dnes už iba zdobí priestor krídla ako exponát. Užitočná bola aj zdravotnícka príprava, počas ktorej sa návštevníci učili zastavovať krvácanie, resuscitovať osobu, či ošetrovať zlomeniny. Nasledovala prehliadka telovýchovných zariadení krídla a po nej ukážka výcviku služobného psa. Na pracovisku biologickej ochrany letiska deti spoznali orla stepného a sokola rároha. Program pokračoval ukážkou vojenskej hasičskej jednotky so svojou technikou a výstrojom a na záver bola pre deti pripravená statická ukážka vrtuľníkov Mi-17 LPZS a UH-60M.
Návšteva vrtuľníkového krídla deťom určite rozšírila obzory fungovania nášho leteckého útvaru a hlavne dospievajúcim tínedžerom predstavila atraktívne povolanie profesionálneho vojaka ako možnú ďalšiu etapu v živote mladého človeka.

Projekt Nájdi si svoj domov pre deti z Hurbanovej ulice Projekt Nájdi si svoj domov pre deti z Hurbanovej ulice Projekt Nájdi si svoj domov pre deti z Hurbanovej ulice Projekt Nájdi si svoj domov pre deti z Hurbanovej ulice Projekt  Nájdi si svoj domov pre deti z Hurbanovej ulice

Autor: npor. Ing. Maroš KÖVÉR - Dátum: 24.08.2020
Čítanosť: 4385
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share